• Deutsch
  • English
  • Hungary
  • Chinesisch

A Wolf Cégcsoport nyomásos öntési kapacitásai

Széles körű termékkínálat lehetősége világszerte

A Wolf cégcsoportnak jelenleg a világon mindenütt lehetősége van arra, hogy 60 db 100 tonnától 2.800 tonnáig terjedő záróerejű öntőcellán alumínium öntvényeket állítson elő.
A regensburgi központi székhelyen az igen nagy mértékben automatizált öntöde lehetővé teszi nagy és minőségileg igényes szériaprojektek rendkívül költségkímélő gyártását. A jelenleg áttekinthető méretű regensburgi öntöde ezen kívül lehetővé teszi, hogy saját innovációkat fejlesszünk ki, amelyek aztán a cégcsoport nemzetközi telephelyein kerülnek szériaalkalmazásra. Ez az üzem jelenleg optimális méretet biztosít ahhoz, hogy az olyan nagy alkatrészek, mint a sebességváltóházak, váltóirányítóházak, és szerkezeti alkatrészek területén szerezzen jó hírnevet magának. Továbbá ezzel a regensburgi üzemnek egy olyan ipari területre való középtávon tervezett költöztetésének az optimális előkészítését is szolgálja, ahol a meglévő termékskálát fokozatosan bővíteni tudjuk.
 
A magyar Prec-Cast telephelyen jelenleg négy melegkamrás présöntőgépen cinkalkatrészeket is előállítunk. Az aulumínium öntészet területén itt különböző mértékben automatizált öntőcellák találhatóak. Ezáltal a Wolf cégcsoport képes arra, hogy ezen a telephelyen egyaránt gyártson igen alacsony darabszámú termékeket kézi kivételű gépeken költséghatékonyan , és arra is, hogy rendkívül gazdaságosan gyártson nagy volumenű szériaalkatrészeket teljesen összekapcsolt öntőcellákon.
 
Az automatizált kenési folyamat, a folyamatellenőrzés és sok gép vákuumos támogatása a cégcsoport minden telephelyén természetes és garantáljuk a mindig azonos minőséget.
Az utóbbi évek előrelátó beruházásainak köszönhetően a Wolf cégcsoport a Prec-Cast üzemben a öntőcellák legújabb generációján folytat gyártást.
 
Az folyamatosan növekedő kínai Prec-Cast Zhongshan telephelyen kisebb és közepes méretű öntőcellák üzemelnek, melyek záróereje 400 tonnától 800 tonnáig terjed. Ezek a gépek a helyi kínai és nemzetközi piacra gyártanak alkatrészeket az autóipar és az egyéb gépjárműgyártás számára. A félautomatizált gyártásra természetesen ugyanazok a magas minőségi és folyamatirányítási követelmények vonatkoznak, mint Európában. Már egy fél év szériagyártás után sikeresen megszereztük a TÜV auditon az ISO 9001-es tanúsítványt. 2012 elején következik majd a DIN ISO 16949-es tanúsítás megszerzése. Középtávon azonban Kínában is azt tervezzük, hogy egy második üzemben 1000–2.500 tonna nagyságú öntőcellákon alkatrészeket gyártunk az autóipar és az egyéb autóiparon kívüli gépgyártás számára.